UYGULAMA ÖNERİLERİ: GÜNLÜK YAŞAM


Kore Fanları olarak mobil uygulamalar konusunda çok zenginiz. Telefonumuz için duvar kağıdı, zil sesleri, klavye tarzı vs. birçok şeyi kendi zevklerimize göre ayarlıyoruz. Her an elimizin altında bulunan telefonlarımız için günlük kullanabileceğimiz birçok uygulama var. Hadi gelin bizlere uygun olan uygulamalara bir göz atalım.

Eğer oyun uygulamaları arıyorsanız bir önceki yazımı inceleyebilirsiniz.



1. Webtoon

Çizgi roman okumayı sevenler için en iyi zaman geçirme yöntemi...Gönlümüzde taht kurmuş Webtoon'un milyonlarca okuyucusu var. Benim en sevdiğim özelliği ise bazı hikayelerde animasyon ve ses özelliklerinin olması. Çok yaratıcı hikayeler var ve okurken kendinizi kaptırmamanız elde değil. Ama ne yazık ki Türkçe çevirileri yok. Bunun için fanların çeviri yapıp yayınladığı Webtoon'un başka uygulaması var. Eklediğim linkte ikisini de görebilirsiniz. 



2. Al Song

Telefonunuzun müzik çalarından hoşlanmıyorsanız işte karşınızda Al Song. Benim de 3-4 yıldır kullandığım ve hâlâ da kullanmaya devam ettiğim bir uygulama. Telefonunuzu kapatsanız bile şarkı sözlerini kilit ekranında görebilmeniz mümkün. Al Song günlük güncellendiği için en popüler şarkıların neler olduğundan da sizi haberdar eden bir sıralama listesine sahip. 

 

3. Korean Voice Typing Keyboard- Korean Translator 

Evet olmazsa olmazlardan Korece klavye. Birçok Korece klavye mevcut ama bana göre en iyisi bu diyebilirim. Korece konuşabiliyor ama yazarken hatalar yapıyorsanız tam sizlik bir özelliği mevcut.😆 Sesli çeviri özelliği ile söylediklerinizi yazılı olarak Korece'ye çeviriyor.  Ben de yazı yazarken sürekli yanlış yazıyorum ve kontrol etmek için Google translate'i  kullanıyorum. Fakat bazen dediklerimi yanlış algılıyor. Bu bahsettiğim uygulamada ise ses özelliğini denerken bir sorun yaşamadım. Tüm söylediklerimi ilk seferde gayet iyi bir şekilde yazı haline getirdi...Tebrik ediyorum, bu özelliği sayesinde kalbimi kazanmayı başardı.💓



4. Learn Korean on Lockscreen

Biraz İngilizce bilginiz varsa ve Korece'yi günlük hayatınıza katarak bir şeyler öğrenmek istiyorsanız basit bir öneri ile karşınızdayım. Biliyorsunuz ki bir dil öğrenmek için o dille içli dışlı olarak hayatımıza katmamız gerek. En çok zamanı telefonda geçirdiğimiz için Korece'yi ekranımıza taşıyabiliriz. Learn Korean on Lockscreen ile telefonunuzu her açtığınızda yeni bir Korece cümle öğreneceksiniz. Tüm vaktinizi harcamadan da her seferinde bir cümle öğrenmek çerez gibi gelecektir. 😋



5. Snow

Fotoğraf ve videolarda kim güzel çıkmak istemez ki. Koreliler gibi fotoğraf çekinmek istiyorsanız işte Snow. Kore'de en çok kullanılan fotoğraf uygulamalarından biri. Canınız sıkıldığı zaman fotoğraf filtrelerini kullanarak eğlenebilirsiniz.

Uzun bir dönem sivilce problemiyle yüzleşmiştim ve fotoğraflarda daha belirgin görüldüğü için kameralara küsmüştüm. Ama yüzünüzde kalıcı olmayan şeyler için kameralardan vazgeçmenize gerek yok. Doğal olarak hepimiz kendimizi güzel görmek ve iyi hissetmek istiyoruz. Birazcık yüzümüzde değişiklik yapmasında ne gibi bir sorun olabilir. Ayarlardan yüz güzelleştirme ve makyaj ayarlarını istediğiniz gibi ayarlayabilirsiniz. 🙈



6. İdol Birthday


Şarkılarıyla hayatlarımıza anlam katan ve tüm gün çabalayan sanatçılar... Muhtemelen önemsediğiniz idollerin doğum gününü kaçırmak istemezsiniz. Öyleyse bu uygulama kullanılmaya değer. İdol Birthday sayesinde sevdiğiniz idollerin doğum günlerinden haberdar olabileceksiniz. İstediğiniz kişiye özel olarak geri sayım hazırlayarak anında haberdar olabilirsiniz.



Sizlerin de gerekli olduğunu düşündüğünüz ve severek kullandığınız uygulamalar var mı?🙈



Yorumlar